+32 486 40 14 04
info@amusingwalls.be

Info

Amusing Walls | Design behang

Waarom non-woven vliesbehang

Dit behang is zeer stevig en ideaal voor het laten bedrukken in onze digitale drukpers. Behangen gaat heel gemakkelijk omdat het vliesbehang zo stevig is en je moet de muur inlijmen, niet het behang, dus je hebt geen behangtafel nodig. Met een goed scherp mes kan je hoekjes en randen heel goed schoon snijden, en het is afwasbaar! Het is niet schadelijk voor de gezondheid en is lichtecht van kleur.

Behangen

Niet het behang, maar de muur moet voorzien worden van de lijm. Dus geen geklieder met een behangtafel.
De lijm dient op een breedte van iets meer dan een baan op de muur aangebracht te worden, de eerste baan hierop loodrecht aanbrengen.
Met een gummiroller of doek drukt u de baan goed aan en veegt u de luchtbellen weg. Hetzelfde doet u zo met de 2e baan die u al stotend tegen de eerste baan aanbrengt. De banen hebben geen overlapping dus passen mooi stotend langs/tegen elkaar.
Eventuele kleine lijmresten kan u achteraf met een vochtige doek verwijderen.

Voorbereiding van de ondergrond

Voor het mooiste resultaat: De onder-grond waar u op wilt behangen moet effen en wit zijn, reliëf kan het behang beschadigen en een kleurverschil op de ondergrond kan effect hebben op de kleuren van het behang.
De ondergrond moet droog, glad, schoon en gelijkmatig zuigend zijn. Bij donkere ondergrond kan de ondergrond in het behang doorschijnen! Deze  kleurverschillen  dienen  eerst  geneutraliseerd  te  worden.  Beslist  niet  op oud behang werken!
Ruwe ondergronden, gaten en oneffenheden egaliseren. Als de ondergrond snel en veel vocht opneemt, behandel deze dan eerst voordat u hier op gaat behangen. Doordat de ondergrond te veel vocht opneemt, zal  de  lijm  niet  houden  en  kan  het  behang  loslaten  en/of  verschuiven.  (bij twijfel of vragen, bel ons)

TIPS in het kort:
1    zorg voor een schone en gladde ondergrond.
2    zuigende ondergronden eerst voor behandelen
3    zorg voor een egaal kleurige ondergrond. vliesbehang kan doorschijnen.
4    laat het behang een dag drogen op dezelfde kamertemperatuur als tijdens het behangen.
5    gebruik  altijd  de  aanbevolen  lijm.  breng  de lijm aan op de muur en niet op het behang. (lijm voor vliesbehang, wij gebruiken perfax-roll on)
6    breng  het  behang  aan  op  de  muur  en  strijk dit glad met een doek of roller (geen scherpe spatel of voorwerp gebruiken om glad te vegen!)
7    lijmvlekken meteen wegvegen met een klamme/vochtige doek, doek regelmatig uitspoelen om te voorkomen dat de lijm verder uitgesmeerd wordt, dit voorkomt vlekken.

Kleurverschillen

Ja dit kan wel een beetje, de kleuren die je ziet op je scherm kunnen anders zijn dan de uiteindelijke druk, hier kunnen we niet veel tegen doen.
Dit komt omdat een scherm in RGB-kleuren weergegeven wordt, en ook contrasten, helderheid en kleurinstellingen van je scherm kunnen parten spelen. Vooral in de lichte kleuren kan er verschil zijn. Dus je moet niet gaan vergelijken met de kleuren op je scherm als je de uiteindelijke druk hebt.