+32 486 40 14 04
info@amusingwalls.be

Info

Amusing Walls | Design behang

Amusing Walls: Het kleine behangwinkeltje van Lore

Ik heb al jaren ervaring in het drukken van behang in een drukkerij dat gespecialiseerd is in drukwerk op behang. Zelf ben ik ook grafisch vormgeefster en ik heb mijn eigen collectie gemaakt van verschillende ontwerpjes en foto’s. Alles is gedrukt op zeer stevig en goede kwaliteit vliesbehang, gemakkelijk in onderhoud en gemakkelijk te behangen.

Vliesbehang

150gr stevig vliesbehang, baanbreedte 46,5cm

Sterker dan normaal behang – Niet milieubelastende producten – Biologisch afbreekbaar – Afwasbaar – Lichtecht – Gemakkelijk te behangen.

Behangen

Niet het behang, maar de muur moet voorzien worden van de lijm. Dus geen geklieder met een behangtafel.

De lijm dient op een breedte van iets meer dan een baan op de muur aangebracht te worden, de eerste baan hierop loodrecht aanbrengen.

Met een gummiroller of doek drukt u de baan goed aan en veegt u de luchtbellen weg. Hetzelfde doet u zo met de 2de baan die u al stotend tegen de eerste baan aanbrengt. De banen hebben geen overlapping dus passen mooi stotend langs/tegen elkaar.

Eventuele kleine lijmresten kan u achteraf met een vochtige doek verwijderen.

Voorbereiding van de ondergrond

Voor het mooiste resultaat: De onder-grond waar u op wilt behangen moet effen en wit zijn, reliƫf kan het behang beschadigen en een kleurverschil op de ondergrond kan effect hebben op de kleuren van het behang.

De ondergrond moet droog, glad, schoon en gelijkmatig zuigend zijn. Bij donkere ondergrond kan de ondergrond in het behang doorschijnen! Deze  kleurverschillen  dienen  eerst  geneutraliseerd  te  worden.  Beslist  niet  op oud behang werken!

Ruwe ondergronden, gaten en oneffenheden egaliseren. Als de ondergrond snel en veel vocht opneemt, behandel deze dan eerst voordat u hier op gaat behangen. Doordat de ondergrond te veel vocht opneemt, zal  de  lijm  niet  houden  en  kan  het  behang  loslaten  en/of  verschuiven.  (bij twijfel of vragen, bel ons)